dimecres, 28 de gener del 2009

Revolució industrial amb el canvi climatic.

Els canvis climàtics de la terra ( com la Edat del Gel ) han estat processos naturals que s'han produït lentament. En el segle XVIII la historia va començar a canviar. El nombre d'homes havia augmentat tant que ja ocupava casi tots els llocs del planeta i necessitava cada cop més aliments, roba, mobles, cases, camins..... Es mantenia grans ramats i es cultivaven grans extensions de terra. Per tal d'augmentar la producció de tot, es va inventar la industria. Cada any, noves fabriques començaven a facilitar el treball de l'home.
Però totes aquestes maquines necessitaven energia per funcionar. Per obtenir aquesta energia comencen a utilitza combustibles fòssils ( gas natural, carbó i petroli). Molts pensaven que aquest segle anomenat “de la Revolució Industrial” portaria només beneficis al home. El problema va ser que al cremar els combustibles fòssils es van produir grans quantitats de gasos invisibles que s'expandien per l'atmosfera. Les grans plantacions, el manteniment d'animals i la tala de boscos també produïa aquest gasos. Eren gasos hivernacles.
Des de la revolució industrial, degut a la demanda cada cop més gran d'energia i aliments per part de l'home, s'ha anat incrementant les quantitats de gasos hivernacles a l'atmosfera. Des de el segle XVIII la quantitat d'aquests casi s'ha duplicat i la nostre atmosfera s'està tornant més densa. Una atmosfera més densa implica un aire més calent. Aquest no és un procés natural, sinó un canvi climàtic provocat per l'home. Segons els científics el resultat més probable és que la temperatura de la terra augmentaria entre 1'5 i 4'5 ºC en els pròxims 100 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada